n QS03 Madu Khaula Bersarang

QS03 Madu Khaula Bersarang

QS03 Madu Khaula Bersarang
Jenama: Madu Khaula
Kod Produk: QS03
Stok: Ada Stok
RM85.00 RM75.00
Madu Khaula yang dibotolkan di Iran berasal dari daerah Sabalan. Sabalan adalah kumpulan pergunungan berapi yang tidak aktif terletak di Northwest Iran di ketinggian mencecah hampir 16,000 kaki.Terdapat beribu pengumpul madu di kawasan luas ini disebabkan oleh cuaca, air dan bunga-bungaan liar yang amat sesuai untuk habitat lebah.

Kawasan ini juga dikenali sebagai kawasan pengeluar madu terbaik di dunia.Tidak hairanlah kualiti Madu Khaula adalah terjamin kebersihan, seaslian dan mutunya serta terbukti menepati Piawaian Antarabangsa hasil analisa dari Medical, Science & Health Services (Iran) dan Food Quality Research Unit, Universiti Kebangsaan Malaysia (UNIPEQ).

 
 Khasiat Madu Khaula Trading

    Memelihara jasmani dan kesihatan manusia dimana dia membantu pembentukan sel-sel(tisu) baru, madu dapat membaiki tisu-tisu yang rosak dimana madu kaya dengan glukos, bahan makanan yang berperanan membentuk sel-sel.
    Berperanan mencergaskan otak, mengilap dan menambah daya ingatan keran terdapat enzim dan vitamin-vitaman utama didalamnya
    Menambah dan memperkembangkan glikolen dalam hati. Ia berfungsi membersihkan hati daripada segala racun dan kuman serta dapat memberi tenaga kepada tubuh badan untuk melawan penyakit.
    Mujarab untuk sebarang penyakit dalam perut. Perut adalah satu tempat pengumpulan makanan yang mempengaruhi badan sejak kecil sehinggalah dewasa. Bersumber daripada bahan makanan dalam perutlah berlakunya pelbagai penyakit.
    Membersihkan perut, usus, saluran urat dan lain-lain saluran kesihatan. Disamping itu, zat asam Manganik dan besi yang terdapat didalam madu membantu percernaan dan memproses makanan. Ia juga dapat menghindar masalah sembelit, bengkak dan bernanah dalam perut dan usus 12 jari dan panas perut.
    Mempunyai daya yang menambahkan kerajinan tubuh bergerak. Amat berkesan untuk anak yang lembab.

 Kandungan Madu Khaula Trading

    Madu Khaula

 Cara Guna Madu Khaula Trading

    Dewasa:2 sudu makan besar, 2 kali sekali (pagi dan malam)
    Kanak-kanak: 1 sudu teh, 2 kali sehari (pagi dan malam)

(Pagi: sebelum sarapan, Malam: Selepas makan, seelok-eloknya masa hendak tidur. Selepas makan madu perlu disusuli dengan air)

Bacalah selawat kepada Rasulullah 3 kali mohon keberkatan Al-Quran dan Sunnah. Bagus untuk wanita mengandung dan bayi. Hanya gunakan sudu plastik/kaca/kayu.

Bagi yang mengalami masalah kesihatan, bergantung kepada individu itu sendiri tetapi secara umumnya yang sakit kena makan lebih.

Bagi menjaga khasiat Madu Khaula ini, jangan disimpan di dalam peti sejuk.

Tulis ulasan

Nama Anda:


Ulasan Anda: Nota: HTML tidak dapat diterjemah!

Penarafan: Teruk           Bagus

Masuk kod dalam kotak dibawah:Komen ()
Disediakan oleh OpenCart
jesseltonborneo.com © 2018