Petani

Petani
Syarikat Zulkili Bamadhaj Sdn. Bhd. telah diasaskan pada tahun 1965 oleh En. Khalid Ahmad dan isteri beliau Pn. Mahani Abdullah dan di tubuhkan secara rasminya pada tahun 1972. Aktiviti utama syarikat ialah memproses dan mengeluarkan ubat-ubatan tradisonal yang berasaskan herba dengan jenama PETANI.
 
Pengwujudan jenama PETANI adalah ilham daripada En. Khalid Ahmad dan isteri beliau Pn. Mahani binti Abdullah berdasarkan pengalamannya sebagai petani yang terlibat di dalam bidang pertanian. Pekerjaan mereka ini telah memberikan satu sumber inspirasi untuk melahirkan satu jenama tempatan yang unggul dan berkaitan di dalam bidang industri herba.
 
Bermula daripada perusahaan kecil yang memproses produk di rumah; kini Syarikat Zulkili Bamadhaj Sdn. Bhd.yang diterajui oleh anak beliau iaitu En. Zulkifli Khalid telah mengorak langkah dengan memindahkan operasi syarikat ke kawasan perindustrian Bukit Bakri, Muar, Johor. Pihak Syarikat telah memperolehi lesen GMP (Good Manufacturing Practise) daripada Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan , Kementerian Kesihatan Malaysia. Produk-produk yang dihasilkan telah didaftar dan diluluskan oleh Pihak Berkuasa kawalan Dadah, Kementerian Kesihatan Malaysia.
Paparan: Senarai / Grid
Papar:
Susun Ikut:
PT09 Petani Ma'ajun Kacip Fatimah Manjakani
Digunakan untuk melegakan senggugut, keputihan dan gatal-gatal, sakit kepala, melancarkan peredaran ..
RM17.80 RM11.40
PT12 Petani Salap
Digunakan untuk melegakan sengal otot, terseliuh, sakit kepala, dan digigit serangga kecil. ..
RM5.00 RM3.80
PT13 Petani Kacip Fatimah Manjakani (B)
Digunakan untuk melegakan senggugut, keputihan dan gatal-gatal, sakit kepala, melancarkan peredaran ..
RM20.80 RM15.20
Disediakan oleh OpenCart
jesseltonborneo.com © 2018